tisdag 14 februari 2012

Bilproblem

Märkte redan för några dagar sedan att Nissi (vår bil) var svår att starta. Men jag försökte förtränga det och hoppades på att det var en 1 gångs händelse. Men i går när jag skulle hem från skolan hände det igen. Fick försöka starta 3 gånger och på 3:de gången startade Nissi hur bra som helst. Dom 2 första gångerna kom bara strömmen på och Nissi hade lite konstiga ljud men motorn drog inte alls runt. Men som sakt 3:de gången gick det hur fint som helst. Trodde först att akkun började vara dålig men varför skulle stereon och lamporna komma igång då och varför skulle det plötsligt finnas så mycket ström att Nissi orkar starta!? Det är heller inte för kallt ute, bara minus 3 igår.
Pratade med några i klassen som förslog att kolla om startmotorn. Och när jag skulle köra hem idag hände samma sak igen. Fick försöka start flera gånger och så mitt i allt fick Nissi lust att starta.
När jag kom hem ringde jag min smarta bror för att fråga råd. Efter samtalet sprang jag ut och kollade alla sladdar och hur akkun såg ut. Men allt värkar vara ok enligt mig.
Ricki får nog ta en titt när han kommer hem ikväll. Synd bara att han slutar klockan 18 och det börjar bli mörkt då. Förhoppningsvis slipper jag hem från skolan imorgon. Till skolan har jag inte problem att slippa, för när jag haft i motorvärmen på morgonen då startar Nissi genast. Typiskt! Tror nog att vi får kolla om motron på fredag när vi är i esse. Börjar nog tro att det är startmotorn det är fel på. Men man vet ju aldrig med gamla bilar. Kanske Nissi lever sitt egna lilla liv och vill bli ompysslad.

2 kommentarer:

  1. luulen kyllä että akku rupee olemaan loppu ,se pitää mitata tarvii niin paljon sähköä ja ajat niin lyhyttä matkaa kyllä mullakin kaikki toimi mutta akku oli loppumaisillaan tai hiilet

    SvaraRadera
  2. hmm...pitää katsoa kun tullaan kotia! jos päästään kotia:)

    SvaraRadera